Popis
Pěna s normální fixací pro extrémní hydrataci a snadnou úpravu vlasů. Krystalické částice kapiček růže společně s nejnovějšími kondicionéry přidávají vlasům objem, pevnost a pružnost.
Hlavní vlastnosti a účinky:
- Hlavní vlastnosti a účinky: Použití: Rovnoměrně aplikujte na vlhké vlasy a začněte s úpravou účesu.
- O bulharské růži se traduje mnoho legend.
- Prokazatelně se růže pěstovaly už ve starověkém Egyptě, kde mumie byly balzamovány růžovým olejem.
- Před staletími byla růže přivezena na území Bulharska, kde se vlivem unikátních klimatických podmínek postupně stala výrazně odlišujícím druhem olejnatých růží.
- Složení: Výtažek z bulharské růže obsahuje vzácný esenciální bulharský růžový olej, celosvětové měřítko kvality.
- Růžový olej (nesprávně růžová voda) je kosmetická a farmaceutická surovina, esenciální olej.
- Růžový olej (rose oil) a růžová voda (rose water) jsou přírodní produkty, které se získávají destilací olejnaté růže rosa damascena, která se nazývá královna květů.
- Jde o přírodní biologický extrakt vyrobený z okvětních lístků dvou druhů růžového keře.
- K výrobě růžového oleje je možno použít dva druhy růží, jedním z nich je druh rosa damascena.
- Růže damascénská, pěstovaná zejména v Bulharsku, a druhým je rosa centifolia, neboli růže stolistá, která se pěstuje zejména v jižní Francii.
- V růžovém oleji prý bylo izolováno přibližně 300 různých chemických látek, které mají jedinečný vliv na lidský organismus.
- Mají výrazné antibakteriální a protizánětlivé účinky.
- Růžový olej představuje přírodní produkt získávaný speciální vodně-parní technologií svěžích květů olejové růže, nazývané také rosa damascena mill.
- Olejová růže se pěstuje na růžových farmách, kde jsou vytvořeny specifické podmínky pro její růst.
- Na jeden kilogram růžového oleje je zapotřebí 3,5 tuny růžových květů a ke jeho konečné výrobě třeba dalších 283 komponentů.
- Bulharský růžový olej je ve světě známý svými výbornými vlastnostmi a vysokou kvalitou.
- Se svým hydratačním a tonizujícím účinkem je ideálním prostředkem na čištění, hydrataci pleti a její zjemnění.
- Zároveň regeneruje poškozené tkáně a zpomalují stárnutí.
- Vůně růžového oleje pomáhá přemoci stres a deprese a je zároveň silné afrodiziakum.
- Růžový olej se používá v parfémech a kosmetice světoznámých značek.
- Není jasné, proč v nás právě vůně růží vyvolává tak silné emoce.
- Může to být tím, že růže, královna květů, je květ velmi elegantní a něžný.
- Právě růžový olej získávaný z těch nejušlechtilejších květů růží patří k nejoblíbenějším složkám používaným při výrobě parfémů, pleťové, tělové a vlasové kosmetiky.
- Zároveň patří i mezi složky nejdražší.
- Ty nejkvalitnější růže rostou v Bulharsku, zvláště pak v údolí Kazanlak, a kvetou pouhých 30 dní v roce.
- Vytváří se z nich nejcennější produkt, což je vůbec nejčistší a nejkoncentrovanější forma vonné esence.