Popis
Výtažky a benefity: Výtažek z perel je bohatý na aminokyseliny a polysacharidy, které zvyšují hydrataci pokožky a působí jako přirozený UV filtr, chránící před fotostárnutím. Křišťálové kapičky bulharské růže obsažené v krému jsou bohaté na antioxidanty, pokožku zjemňují, vyhlazují a omlazují.
Hlavní vlastnosti a účinky:
- Hlavní vlastnosti a účinky: Výtažek z bulharské růže obsahuje vzácný esenciální bulharský růžový olej.
- Krém je vhodný pro všechny typy pleti bez rozdílu věku.
- Původ bulharské růže: Původ bulharské růže (damašské růže, Rosa damascena) je opředen mnoha legendami.
- Prokazatelně se růže pěstovaly už ve starověkém Egyptě, kde byly mumie balzamovány růžovým olejem.
- Před staletími byla růže přivezena na území Bulharska, kde se vlivem unikátních klimatických podmínek postupně stala výrazně se odlišujícím druhem olejnatých růží.
- Růžový olej: Růžový olej (nesprávně růžová voda) je kosmetická a farmaceutická surovina, esenciální olej.
- Růžový olej (rose oil) a růžová voda (rose water) jsou přírodní produkty, které se získávají destilací olejnaté růže Rosa damascena, nazývané královna květů.
- Jde o přírodní biologický extrakt vyrobený z okvětních lístků dvou druhů růžového keře.
- K výrobě růžového oleje je možné použít dva druhy růží: jedním z nich je druh Rosa damascena flos (růže damašská), pěstovaný zejména v Bulharsku; druhým z nich pak Rosa centifolia, neboli růže stolistá, která se pěstuje zejména v jižní Francii.
- Chemické složení a účinky: V růžovém oleji bylo prý izolováno přibližně 300 různých chemických látek, které mají jedinečný vliv na lidský organismus.
- Mají výrazné antibakteriální a protizánětlivé účinky.
- Růžový olej představuje přírodní produkt získávaný speciální vodně-parní technologií ze svěžích květů olejové růže, nazývané také Rosa damascena Mill.
- Olejová růže se pěstuje na farmách, kde jsou vytvořeny specifické podmínky pro její růst.
- Na jeden kilogram růžového oleje je zapotřebí 3,5 tuny růžových květů a ke konečné výrobě je třeba dalších 283 komponentů.
- Bulharský růžový olej je ve světě známý svými výbornými vlastnostmi a vysokou kvalitou.
- Se svým hydratačním a tonizujícím účinkem je ideálním prostředkem na čištění a hydrataci pleti a na její zjemnění.
- Zároveň regeneruje poškozené tkáně a zpomaluje proces stárnutí.
- Vůně růžového oleje pomáhá přemoci stres a deprese a je zároveň silné afrodiziakum.
- Růžový olej se používá v parfémech a kosmetice světoznámých značek.
- Použití: Nanášejte jemnými pohyby na očištěnou pokožku obličeje a krku.